torsdag 15 december 2011

Paul Cluver

Eftar avslutat besök hos Oak Valley åkte vi till Paul Cluver som också härbärgerar Oak Valleys viner som saknar egen vinkällare. Besöket började med lunch och jag åt en god sallad toppas med carpaccio gjord på springbook Superb.

Här var fokus än större på vitt och den pensionerade neurokirurgen tillika hobbysnickraren Paul Cluver driver stället med sin familj. Fyra generationer sedan familjen Cluver skrev Tyskland i passet har man här en förkärlek för tyska viner. Ett par sorters Riesling samt den för mig tidigare okända Gewurtztraminer var alla delar av de fem vita samt en Pinot Noir som vi bjöds på vårt besök. I likhet med just många tyska vinproducenter tyckte jag att de flesta vita vinerna här hade en viss sötma som jag inte riktigt gillar. I rätt sammanhang är de nog goda och i så fall Gewurtztraminern som var mycket säregen på ett intressant vis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar