fredag 28 oktober 2011

Melville

Google och en guidebok Agnes hittade där vi bor har hjälpt mig ta reda på att Melville ska vara ett festligt ställe. Barer, cafeer och restauranger längd ett par av Melvilles huvudgator. 7th Street ska vara epicentrum och under en period så trendigt att det fick låna sitt namn till en sydafrikansk såpas titel.

Fredag och allt gjorde att vi bestämde oss för att åka dit och äta middag. Det var verkligen ett trevligt ställe. En gata på ett par hundra meter med second hand-affärer, cafeer, barer osv och en allmänt trevlig miljö.


Fasaden till ett snabbköp i Melville.

Vi bestämde oss för att äta på The Loft som låg ungefär i mitten av gatan och som verkade trevligt. Vi satte oss och beställde något att dricka och sedan varsin köttbit (filé för Agnes och något mer biffigt för mig). Eftersom vi ätit mest kött med grönsaker sen vi kom blev vi båda till oss över att bakad potatis fanns som alternativ på menyn och valde således det. Efter kanske 45 minuter kom servitören förbi och hälsade att maten alldeles strax var klar. Fint så. Efter ytterligare kanske 20-30 minuter kom han återigen och lät hälsa "maten är klar men vi har ett problem". Jag tänkte att någon av såserna var slut eller nåt annat rimligt. Nej då. Servitören suckade lite och beklagade sig över det här med potatis. "Ni vet, den måste ju skalas och sen ska den tillagas och allt det där. Ni kan inte tänka er grönsaker eller pommes frittes istället?". Vi dog. Vad har de då hållit på med i över timme? Stekt kött? Vi sa att set var ok och efter ytterligare kanske 20 minuter kom maten in. Naturligtvis jättegott men ändå en knasig middagsupplevelse. Ha inte bakad potatis på menyn om no tycker det är för jobbigt att laga! Och förresten. Vem kan ens tycka att det är en jobbig grej att laga? Ta en potät, lägg den i ugnen, ta ut den efter ett tag, servera. Hur svårt kan det va?


I väntan på mat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar