tisdag 1 november 2011

Braai

Upptäckte att det gått flera inlägg utan att handla om mat. Konstigt. Det ändrar jag på nu.


I går var det stor Halloweenhappening här men vi firade på vårt eget håll med en grillkväll som inte hade så mycket med varken amerikansk skräckkultur eller svenska helgon att göra men som var himla lyckat ändå! För en lyckad sydafrikansk grillkväll behövs följande:
Ett par flaskor vin (i vårt fall en bubbel och en cabernet sauvignon)
Ett par tjocka t-bones
Potatis
Majskolvar
Sparris
Halloumi av getost
Guacamole

Har man inte grejerna ovan går det bra med i princip vad som helst.


Vi kostade på oss att experimentera med potatisen och gjorde två varianter som båda blev sjukt bra. Den första sorten var helt enkelt bakad potatis lagad bland glöden. Slå helt enkelt in potatis av den större skolan i ugnssäker folie och lägg dem runt kolen i någon timme. Killer! Den andra varianten tärnade jag upp potatis i kanske 2x2 cm stora bitar och la på folie, slängde på en liten näve grovstyckad gul lök samt salt och olivolja och gjorde ett knyte av kalaset och la även dessa knyten runt glöden. Också killer! Alla måste laga det.


På andra sidan huset hade Michael och Michelle någon form av öppet hus-Halloween men både Michael och David kom lufsande då och då och ville hänga vid grillen istället. David kom så småningom ut med ett lass lammkotletter som Michael kom på att han hade i kylen och som de grillade "för att ha senare i veckan". Naturligtvis åt Michael och David upp allihop samma kväll. Det blev en mycket trevlig middag och vi satt ute och pratade och grillade och drack vin och allmänt njöt kvällen lång. David sa att Michael är en tvångsmässig kock och lagar mat jämt. En trevlig egenskap må jag säga. Bredvid den öppna grillen vi använde står en stor vedeldad utomhusugn (anas bakom mig på bilden ovan) och enligt David är Michael berömd för sina pizzor som vi nu lovats få smaka framöver. Det ser jag mycket fram emot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar